top of page

Kaláka Hírlevél - 2018


​​​​​​​Kaláka hírlevél

Kedves Kalákások!

Ezúton is szeretnénk Mindannyiótoknak boldog, sikerekben és kalákázásban gazdag új évet kívánni! Hogy az utóbbi egész biztosan megvalósulhasson, már most szeretnénk hírül adni, hogy ebben az évben a Kárpát-medence melyik tájékán sározhatjátok össze magatokat velünk! Az már biztos, hogy a tavalyi vállalásunkat tartva idén is minden évszakban lehetőségetek nyílik a táborozásra! Külön öröm a számunkra, hogy Székelyföld, Vajdaság és Budapest után ebben az évben felvidéki barátaink is vendégül hívtak bennünket!

A részletekkel, pontos időpontokkal, regisztrációs lehetőségekkel folyamatosan jelentkezni fogunk, de a tapasztaltabb kalákásoknak már most jelezzük, hogy a több táborral több feladat is jár, amihez szeretnénk a segítségeteket kérni! Ha éreztek magatokban kedvet és elszántságot, jelentkezzetek tervezőnek és csapatvezetőnek bármelyik táborunkba a kalaka@arstopia.hu email címen!

Addig is, hogy még mindenki időben tudjon készülni, a következőekben röviden összeszedjük a főbb tudnivalókat a 2018-as év táborairól:


- III. Vajdasági Fürdő- és Közösségépítő Kaláka: Kezdjük az évet napfényben fürödve! Az elmúlt időszakban a Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület tagjai befejezték, szépítgették az I. Vajdasági kalákán megépült Baráthok-kútját, így idén már új gondolatok is megszülethettek. Ezúttal egy fűzkupola és kisebb fűzinstallációk fognak elkészülni. A tábort a természetművészet és az alternatív építészeti megoldások iránt érdeklődőknek szánjuk. Az estéket a hagyományos építészetről szóló előadások és a már megszokott vidám vajdasági hangulat, élő népzene és táncház fogja színesíteni. A kalákát egy hosszú hétvégére tervezzük, a tervezett létszám kb. 20-30 fő.

Helyszín: még egyeztetés alatt, várhatóan az oromi Malomfesztivál, vagy a magyarkanizsai Baráthok-kútjának környezete

Várható időpont: egy márciusi hosszú hétvége

- I. Felvidéki Fürdő- és Közösségépítő Kaláka: Új év, új helyszínek, új barátságok! Nyár elején a festői Medvesalján elterülő Újbást községbe látogathatunk, ahol egy nagyon lelkes és aktív csapat várja, hogy a Kalákamozgalmat vendégül láthassa. A természetvédelmi területen elhelyezkedő Mogyorós-kút környezete gyakran látogatott közösségi tér, ami nyáron cserkésztáboroknak is helyszínt biztosít. Itt fogunk a helyi fiatalokkal összefogásban forrásfoglalást, kisebb "zubogó-fürdőt", padokat, közösségi házat és egyéb építményeket ácsolni. A tervezett létszám kb. 30-40 fő. Helyszín: Újbást, Mogyorós-kút Várható időpont: május, június

- XIII. Lázárfalvi Hagyományörző Kaláka: A megkezdett hagyomány idén is folytatódik, az András Alapítvány 2018-ban is megrendezi Hagyományörző Kalákáját, ahol a táborhely környezetét szépítő építőmunkák mellett a közösségépítés, a hagyományokkal, népzenével, néptánccal, népi mesterségekkel és a falusi életformával való megismerkedés játssza a főszerepet.

(Jelentkezés és bővebb információkhoz jutás az András Alapítvány email címén lehetséges: andrasalapitvany@yahoo.com)

Az András Alapítvány facebook oldalát itt éritek el. Várható időpont: július 12-22.

- XXIII. Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka: Nem telhet el év 'nagykaláka' nélkül. Ezúttal a tavaly megismert háromszéki Zabolán, a hírneves Mikes család otthonában kerül megrendezésre a tábor a már ismert forgatókönyv szerint. Partnerünk ezúttal is a Vinca Minor Egyesület, a zabolai Önkormányzat és a Mikes család. A kalákán a már megszokott építményeket: forrásházat, közösségi pavilont, fürdőmedencét, játszóteret, sütögetőket és információs rendszert építünk ki, az estékra pedig változatos témájú előadásokkal, táncházzal és mulatságokkal készülünk! A tervezett létszám kb. 80 fő. Helyszín: Zabola Várható időpont: július - augusztus

- III. Budapesti Fűzépítő Kaláka: Őszi levezetésként tovább folytatjuk a 2015-ben megkezdett "állatparkunk" bővítését, a kócsag és a teknős mellé újabb lakótársat építünk, mialatt megismertetjük a résztvevőket a fűzépítészet alapfogásaival. A kalákát négy naposra tervezzük a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatósággal együttműködésben a csepeli Kvassay-zsilipnél. A közeli helyszín miatt szervezett szállást nem biztosítunk, de a távolabbról érkezőknek biztos találunk helyet a kalákás-társaknál! Tervezett létszám kb. 30-40 fő.

Helyszín: Csepel, Kvassay-Zsilip Várható időpont: október

Egyelőre még nem szeretnénk minden tervünket leleplezni, de mindezek mellett idén több meglepetéssel is készülünk. Többek között tervpályázattal, beszámolóval, valamint kisebb ajándékokkal, kalákatalálkozóval és mulatsággal próbáljuk színesebbé tenni az évet. Ezekről az év folyamán folyamatosan beszámolunk, úgyhogy figyeljétek a postaládátokat!

Reméljük minél többetekkel találkozunk idén is!

Köszönjük!

Herczeg Ágnes

és az Ars Topia csapata

EndFragment

EndFragment

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page