top of page

2018. évi Székelyföldi kaláka


XXIII. SZÉKELYFÖLDI FÜRDŐ- ÉS KÖZÖSSÉGÉPÍTŐ KALÁKA

Zabola

2018. július 25. - augusztus 5.

Kedves Kalákások!

Idén a háromszéki Zabola községébe hívtak minket Kalákázni. Kézdivásárhelytől 15 km-re dél-keletre. A Kaláka helyszíne a Csipkés tábor melletti Csipkés feredő lesz. Az alaptábor a Csipkés táborban lesz. Kalákás feladatok: a Csipkés feredő megépítése: fürdő medence építése fürdőházzal, lelátó építése, fogadó tér kialakítás, kapu és kerítés felújítása, utak és híd építése, játszótér és meditációs pont kialakítása, információs táblák készítése.


A kalákán mint önkéntes fogsz részt venni. Az Önkéntességről szóló törvény (2005. évi LXXXVIII. törvény) miatt minden résztvevőnkről nyilvántartást kell vezetünk és a tábor után 5 évig meg kell őrizzük, ezért bizonyos személyes adataidat el kell kérjük ezen a regisztrációs űrlapon. Az adatokat bizalmasan kezeljük és csak a hatósági ellenőrzések céljából őrizzük, az adatokat nem adjuk ki másoknak.

Utazás


Július 25.-én szerdán reggel érkezés Sepsiszentrgyörgyre a Corona nemzetközi vonattal, ahol busz várja az érkezőket. Innen busszal ellátogatunk Gelencére a 2017-es kaláka helyszínére. Innen megyünk Zabolára. Regisztráció, szállásfoglalás. Fejér Levente polgármester és Herczeg Ágnes (Ars Topia Alapítvány elnöke) köszönti a kalákásokat. A kalákázók bemutatkoznak. A kaláka helyszín bejárása, tervezett építmények bemutatása, csapatok kialakítása. Esti program: közös tábortüzes vacsora közben ismerkedés, beszélgetés.


Szállás

A közösségi szállás idén a fürdő szomszédságában lévő Csipkés Táborban lesz apartmanokban, illetve a tábor campingjében sátrazási lehetőséggel. Ezen túlmenően a falubelieknél, családoknál lesz lehetőség kipihenni a napi fáradalmakat.

A szállások jól ellátottak, de kérünk Benneteket, hogy párnáról, hálózsákról, extra izolírról mindenki a saját igényei szerint gondoskodjon!


A pontos helyszínt idelent láthatjátok:




Amire szükség lesz a kalákán:

Az első napi ebédről még mindenki maga gondoskodik. A vacsorára tábortűz melletti sütögetéssel várunk Benneteket.

Szalmakalap, napkrém, fürdőruha (első és utolsó nap biztosan, bátrabbak mindennap tudnak fürdeni), szúnyogirtó!

Gumicsizma, esőkabát, munkaruha, munkacipő (zárt), több váltóruha, munkakesztyű

Szerszámok (akinek ami van, de mindenképpen legyen valamilyen szerszám!): metszőolló, ágvágó, drótcsipesz, drótvágó, kézifűrész, bicska, balta, favéső, kalapács, ecset, papír …elsősorban fával, kővel, fűzvesszővel fogunk dolgozni!

Aki esetleg tud és akar komolyabb eszközöket hozni: láncfűrész, fúró, csiszoló stb.. kérjük szóljon. A munkát körültekintően, mindenki saját felelősségére végzi.

Élelmiszer kiegészítők (gabonapelyhek, olajos magvak, mák, mazsola, dió, házi lekvár, méz stb. 1-2 kg)
Vizesüveg, bögre, tányér, evőeszköz (a tábor területén nem tudjuk, hogy mennyi tányér, evőeszköz van, a műanyag hulladékot elkerülve, legyetek szívesek hozzatok magatokkal!)

Várható időjárás: a kaláka helyszínén napközben 25-35 °C között változhat, éjszaka 10 °C alá is süllyedhet a hőmérséklet. A napi szintű esőkre érdemes számítani!

Utazás-Érkezés: __________

Vonattal érkezőknek:

Akik Július 25.-én reggel érkeztek a Corona nemzetközi gyorsvonattal SEPSISZENTGYÖRGYön várlak titeket egy busszal. Akik a környékből érkeztek, itt tudnátok becsatlakozni vagy Gelencén, az ottani fürdőnél. A később érkezőknek van közvetlen járat Sepsiszentgyörgyből Zabolára, ennek menetrendjét hamarosan kiteszem a Facebook csoportba.

Azoknak akik kocsival jönnek:

Romániában Roviniete-t azaz útmatricát kell venni a benzinkutaknál. Nem mindegyikben árulnak, ezért nem baj, ha rögtön nem tudtok venni. Ezzel használhatjátok az autópályát is. Létezik egy hetes vagy hónapos időintervallumra.

Folyamatosak a sebességmérések. Romániában egy sajátos vezetési temperamentum jellemző, ne kövessétek a helyi szokásokat a záróvonal átlépésben, mert azért elveszik a jogsit.

Ajánlott útvonal:

Budapestről indulva - M3-as autópálya – Kecskemét felé a déli úton– Szeged-Arad-Déva-Nagyszeben-Brassó mellett Zaboláig.

A Csipkés táborban van a táborközpont. A szállás a faházakban és a kijelölt kempingben.

Javasoljuk legyen nálatok Erdély térkép!

Munkarend:______________

A kalákák során fontos, hogy a csapat betartsa a napi ütemezést.

Elöljáróban a napi időbeosztásról:

7-től reggeli

8 óra munkakezdés

13 óra ebéd a helyszínen kis pihenővel

délután munka,

17 óra munkabefejezés tisztálkodni a vacsora előtt lehetséges

18:30 vacsora

19: 30-tól előadások, táncház

Vasárnap pedig kirándulás a környéken.

A tábor programja:__________

A Kaláka költségeit részben pályázatokból és adományokból igyekszünk előteremteni. Mindenkit kérünk, hogy az útiköltségéről és a járulékos költségekről hozzon számlát (vonatjegy, vásárolt kellékek, gumicsizma, kesztyű, fotó stb. –ez a pályázati támogatások felé történő elszámolás miatt szükséges)! Fontos, hogy minden jegyet, számlát eltegyetek.

Nagyon szépen köszönjük és szeretettel várunk Benneteket!


A regisztrációt már lezártuk, ha esetleg valamiben módosítani szeretnél, itt találod a linket hozzá:

Szervezők elérhetőségei: Herczeg Ágnes: +36 30 378 7824 Kovács Attila: +36 70 389 6038

Budapest, 2018. július 12.

Köszönettel és üdvözlettel, a Szervezők Ars Topia Alapítvány (Budapest)

Vinca Minor (Sepsiszentgyörgy)

Zabola Község Önkormányzata

Támogatóink:

Kós Károly Alapítvány

Országépítő Kós Károly Egyesülés

Pagony Táj- és Kertépítész Iroda Pro Zabola egyesület

Roy Chowdhury-Mikes Alapítvány

Zabolai Református Egyház

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page