top of page

2018. évi Vajdasági kaláka


I. VAJDASÁGI FŰZ- ÉS KÖZÖSSÉGÉPÍTŐ KALÁKA

MAGYARKANIZSA

2018. május 03. - 06.

Kedves Kalákások!


Nagyon örülünk annak, hogy a sok bizonytalanság után a pályázatunk támogatásban részesült, így megszervezhetjük számotokra a III. Vajdasági Kalákánkat a Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesülettel összefogásban!

A szervezés és az előkészületek még javában tartanak, alig több, mint egy hónapunk volt a teljes tábor megszervezésére, de remélhetőleg mostanra már véglegesnek tekinthető információkkal szolgálhatunk nektek! Köszönjük az eddigi türelmeteket!


Fontos! A Tisza jelenleg is tetőzik és áprilisban még magas lesz a vízállás. Reméljük május elejére már levonul, azonban mivel ez még bizonytalan, ezért a program (egy-két héttel való) csúsztatásának jogát fenntartjuk! Köszönjük a megértéseteket!


Az információk csepegtetése előtt kukkantsatok ide, milyen szép helyen fogunk építkezni a Tisza-parton: :)



És most következzenek a részletek:


Regisztráció

Első és legfontosabb tudnivaló, hogy a kalákákon való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken keresztül tudtok megtenni:


Regisztrálni csak április 26-ig (csütörtök) lehet, hogy még időben megszervezhessük a leutazást és a vendéglátóink is felkészülhessenek!

A határidő után a regisztráció mellett a kalaka@arstopia.hu-ra küldött e-maillel, illetve a +36 70 389 6080-as számon is jelezzetek!


A kalákára a saját forrásaink és a helyi lehetőségek függvényében idén legfeljebb 15 fő jelentkezését tudjuk fogadni! Kérünk mindenkit, hogy ha meggondolnátok magatokat arról idejében tájékoztassatok bennünket! Sajnos minden évben kevesebb a hely mint a jelentkező. Így elkerülhető, hogy esetleg valaki kimaradjon! Ha esetleg túljelentkezés lenne, akkor előnyben részesítjük azokat, akik teljes időszakra tudnak velünk lenni!


Kérünk Benneteket, hogy az előzetes regisztrációt csak azok töltsék ki, akik a szállást és étkezést nem tudják megoldani maguknak! A magyarkanizsai, vagy a környékbeli kalákázóknak a helyszínen lesz lehetőségük regisztrálni!


A kalákán mint önkéntes fogsz részt venni. Az Önkéntességről szóló törvény (2005. évi LXXXVIII. törvény) miatt minden résztvevőnkről nyilvántartást kell vezetnünk és azt a tábor után 5 évig meg kell őrizzük, ezért bizonyos személyes adataidat el kell kérjük ezen a regisztrációs űrlapon. Az adatokat bizalmasan kezeljük és csak a hatósági ellenőrzések céljából őrizzük meg, nem adjuk ki harmadik személynek.

Utazás

Utazással kapcsolatban a kis létszám miatt javasoljuk az autókba szerveződést, ez sokkal olcsóbb és rugalmasabb megoldás! A szervezők két autóval szállítják le a szerszámokat, hozzájuk is lehet csatlakozni. Aki autóval tudna jönni és utasokat szeretne vállalni, jelezze a regisztrációs lapon, hogy a csapatokat idejében össze tudjuk szervezni.


Egyéb alternatívák a következők.

Vonat: Budapest-Szabadka vonalon, kétszer van naponta vonat a Keletiből. 8:05 és 12:05-ös indulással. Menetidő: 3 óra 50 perc.

Busz: Budapest- Szabadka viszonylatban, reggel 7-kor a Népligettől indul távolsági járat. Menetidő: 4 óra. Link: http://www.volan.hu/menetrmezo/600.html


Mindkét megoldás után Szabadkáról Magyarkanizsára rendszeresen járnak távolsági buszok.


Teleautó: van egy olyan facebook csoport, hogy Vajdaság-Budapest-Vajdaság. Szerencsés esetben ott is lehet találni autót.



Érkezés és távozás_________________________________________________________________________

A hivatalos program szerint május 3.-án csütörtökön délelőtt érkezünk meg Magyarkanizsára. Gyülekező 11 órakor a Városháza előtt, ahol egy rövid köszöntő után mindenki megismerkedhet a szállásadójával és elfoglalhatja a szállását!


12-13 óra között közös bográcsos (?) ebédet tartunk a helyszínen, ahol Vigi László (Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület) és Herczeg Ágnes (Ars Topia Alapítvány elnöke) köszönti a kalákásokat, a kalákázók bemutatkoznak. Délután megejtjük a helyszín bejárását, bemutatjuk a tervezett építményt és megkezdődik a munka.


Az utolsó nap, május 6-án vasárnap a véghajrá és az utolsó simítások napja! A délelőtti munkát picit megtolva, délután 15-16 óra között ünnepélyes ebédet tartunk a helyszínen a már kész fűzépítmény alatt, illetve körülötte. Ezután még egy laza délutáni fürdőzés és mulatozás, majd estefelé mindenki a saját kedve, üteme szerint hazaindul.



Napi program______________________________________________________________________________

A munkanapokat szállásadónál elfogyasztott reggeli után kezdjük 9 órától délután 17 óráig. Ebben természetesen egy órás ebédszünetet tartunk. Munka után teret engedünk a rövid felfrissülésnek és 18:30-tól 19:30-ig közösen megvacsorázunk.


Ebéd után közvetlenül két előadásra számíthattok egy-egy napon. Takács Edvárd fűzépítő és Radev Gergő építész és vályogépítő tart előadás a maga szakterületéből szemezgetve.

Ezen kívül esténként táncházra, zenélésre, közös mulatozásra számíthattok a Tisza-parton!


Szállás és étkezés

A regisztrált kalákásokat a Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület fiatal tagjai és barátai fogadják be, akik az egész tábor alatt velünk együtt kalákáznak!

A napi háromszori étkezést - mely egy meleg ebédet tartalmaz - vendéglátóink biztosítják.


A táborban csak az első 15 regisztráló szállásáról és étkeztetéséről tudunk gondoskodni. A többi jelentkezőnek felajánljuk, hogy a helyi panziókban megszállva, illetve vendéglátóhelyeken étkezve velünk tarthatnak a tábor ideje alatt.



Tervek_____________________________________________________________________________________

A kalákában egy durván 5 méter hosszú, hal formájú fűzépítményt építünk, ami árnyékoló- és közösségi helyként funkcionál, illetve idő és energia függvényében még a parton elhelyezett félkupolákat, hűsölőket is építünk.


A terveket, első skicceket itt láthatjátok:



A pontos helyszínt pedig itt lesz:



Tippek, amikre szükségetek lehet a kalákán_____________________________________________

Szalmakalap, napkrém, fürdőruha Gumicsizma, esőkabát, munkaruha, munkacipő (zárt), több váltóruha, munkakesztyű Szerszámok (akinek ami van, de mindenképpen legyen valamilyen szerszám!): metszőolló, ágvágó, drótcsipesz, drótvágó, kézifűrész, bicska, balta, favéső, kalapács, ecset, papír …elsősorban fával, kővel, fűzvesszővel fogunk dolgozni! A munkát körültekintően, mindenki saját felelősségére végzi. Vizesüveg, újrahasználható pohár, bögre Pénzváltás egyénileg történik, de segítenek a helyi szervezők!

Nagyon szépen köszönjük és szeretettel várunk Benneteket!


Ha mindezek után kedvet kaptatok a részvételre, akkor...

Szervezők:

Meszesán Péter: +36 70 389 6080

Vígi László: +38 16 230 5471

Budapest, 2018. április 10.

Köszönettel és üdvözlettel, a Szervezők


Támogatóink:

Magyarkanizsa Község Önkormányzata

Kós Károly Alapítvány

Országépítő Kós Károly Egyesülés

Pagony Táj- és Kertépítész Iroda

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page