top of page

Kiállítások, konferenciák

 

 

 

A kaláka mozgalom 10. évfordulójára készítettük el vándorkiállítási anyagunkat, amelyet minden évben bővítünk a kalákák újabb helyszíneivel. A négynyelvű anyag (magyar, román, német, angol) kiállítás számtalan erdélyi, magyarországi, vajdasági helyszínen került bemutatásra. A kiállításokat előadások, beszélgetések, közös rendezvények kísérik. A könnyen szállítható és installálható kiállítást szívesen mutatjuk be a jövőben is.

Velencei biennálé, 2014. építés-building
Az építés folyamata, ember, és közösségformáló ereje-hatása az épített környezetre A biennále építészeti kiállításán a magyar pavilonban az ÉPÍTÉS-BUILDING téma kifejtésében szerepelt Alapítványunk tevékenysége. Kalákáink és fűzépítő alkotótáborunk sokakat inspiráltak hasonló közösségi munkára. Nemzetközi összehasonlításban pedig a magyar önkéntesek tevékenysége olyan szempontot emelt a biennále kiállítási koncepcójába, amely egyedülálló.

Műcsarnok, Budapest, 2016
Ágak–Természetművészet változatok / Kis gesztusok | Természetszövetség | Öko-Avantgárd
Branchez/Nature art–Variations / Small Gestures | Nature Alliance | Eco-avantgarde
2016-ban a Műcsarnokban megrendezett Ágak – Természet Művészet változatok című nemzetközi
kiállításra kaptunk meghívást. Installációnknak a Tájfonódások címet adtuk.

 

Pagony-Ars Topia csoport: Tájfonódások
A táj az ember, a közösség által formálta természet. A természetet áthatja a szociális élet, miközben ennek hatására formálódik a közösség, és így adódik át nemzedékről nemzedékre a természeti örökség. Élő fűzépítmények formájában jelennek meg a táji fonódások, ember és természet, közösség és táj között. A székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka mozgalom keretén belül pedig a jelenben alkotó közösség ereje és művészi formálása ragadja meg a jövőből ható folyamatokat. A kiállítással egy időben több helyszínen (Vajdaság,
Erdély, Magyarország) zajlik közösség által folytatott akció, közös munka, amelyet közvetítünk a Műcsarnokban felépített installációba. Így a látogató is bepillantást nyer az alkotási folyamatokba, részesévé válik a közösségnek.

 

John K. Grande és Keserű Katalin kurátorok: Kis gesztusok
„A nemzetközi kortárs természetművészet bemutatásakor a magyar művészekkel Angliából, Brazíliából, Chiléből, Mexikóból, az USÁ-ból, Németországból, Belgiumból, Finnországból, Japánból, Iránból, Izlandról, Lengyelországból, Svájcból, Csehországból, Ausztriából, Horvátországból, Romániából, Spanyolországból, Új-Zélandról és Indonéziából érkezett alkotók állítanak ki együtt, sokan itt Budapesten hozzák létre művüket. A magyar vagy a környező és távoli tájakon élő művészeket ugyanazok a kérdések foglalkoztatják, az élő világ állapota, a civilizáció összhangba hozása a természettel, az élő anyag sorsa és továbbélésének segítése a maguk művészi – olykor utópikus – elképzelései révén vagy mítoszok felelevenítésével, de elsősorban a Föld, a természet megértése. Az alkotások a kultúrák szövetébe is illeszkedve kötik össze az emberit a természetivel, az univerzummal és a természetfelettivel.”

 

P6050164
DSC_0970
P5180038
_DSC0017
2
DSC_0968
P1180344
Elmúlt éveink állandó kísérői_Fűz, Fa, Víz
DSC_0961
Az installáció belső tere - képernyőn az elmúlt évek emlékeivel
P5180036
P3200013
Az installáció hátulról - vajon mit rejt a paraván
A 16 éve zajló tündérmese állomásai
P5180037
IMG_2338
bottom of page