top of page

A tájjal és a közösségekkel való együttműködés önkéntes alapú vagy ahogy mi nevezzük szeretet alapú tevékenységek által érik el igazi hatásukat. Az önkéntességhez egyrészről, hit, bizalom, alázat szükségeltetik, másrészről pedig bátorság, együttműködési készség, elfogadás, figyelem és kiváncsiság, avagy nyitottság. Ezeket az értékeket nem szoktuk hangoztatni, csupán az önkéntesség lelki aspektusa miatt említjük; azonban mindezek átélhetőek a kalákákon.

Az Ars Topia Alapítvány tevékenységeinek jelentős részét lelkesedésből, elkötelezettségből végzett önkéntes munkával végzi. Az anyagok és eszközök beszerzése pályázatokon nyert vagy adományként kapott források felhasználásával, hazai és külföldi civil szervezetekkel együttműködve valósul meg. A tájjal kapcsolatos kutatási, tájfelmérési tevékenységeink kivételt képeznek, ugyanis az ezekre fordított idő és munka miatt ezeket nem önkéntesen, csupán non-profit módon végezzük.

Programjainkon való részvétel teljesen önkéntes alapú, aminek jogi kereteit a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló 2005. évi LXXXVIII. törvény szerint biztosítjuk. Ennek megfelelően a kalákákon részt vevő önkéntesekkel un. Önkéntes szerződést kötünk és évről-évre frissítjük a róluk vezetett nyilvántartásunkat. A kalákáinkat a jogszabálynak megfelelően közérdekű önkéntes tevékenységként bejelentjük.

A megalakulásunk óta több ezer önkéntes vett részt a programjainkon és több tucatnyian vettek részt a szervezésbe.Valamennyi programunk, tevékenységünk során örömmel vesszük az önkéntesek segítségét, legyen szó a kalákák tervezési, adminisztrációs vagy kétkezi munkáiról, szponzor keresésről, kiállítási installáció készítésről, konferencia szervezésről vagy kiadvány szerkesztésről. Kérjük, ha bármelyik bármelyik tevékenységben szívesen segítenél nekünk az év folyamán, azt az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelezd számunkra! 

 

Email: arstopia@arstopia.hu

Telefon: 06-30-389-6080

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page