top of page

2019. évi Székelyföldi kaláka


XXIV. SZÉKELYFÖLDI FÜRDŐ- ÉS KÖZÖSSÉGÉPÍTŐ KALÁKA

Homoródkarácsonyfalva

2019. július 24 - augusztus 4.

Kedves Kalákások!


A hosszas szervezés után örömmel jelentjük be, hogy az idei kaláka helyszíne Homoródkarácsonyfalva, a 2006. évben megépített Dungó-feredő lesz. A tábor során főleg a meglévő építményeket fogjuk felújítani, illetve kibővítjük a helyszínt egy filagóriával, tűzrakóval, kapuval és egy nagy medencével.


Regisztráció

Első és legfontosabb tudnivaló, hogy a kalákákon való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken keresztül tudtok megtenni:


Regisztráljatok a kalákára! (link)



Regisztrálni csak július 14-ig (vasárnap) lehet, hogy még időben megszervezhessük a leutazást és a vendéglátóink is felkészülhessenek!

A kalákára legfeljebb 70 fő jelentkezését tudjuk fogadni. Kérünk mindenkit, hogy a jobb szervezhetőség érdekében próbáljatok meg a teljes időtartamra jelentkezni és az esetleges szándékváltozásról idejében tájékoztassatok bennünket! Sajnos minden évben kevesebb a hely, mint a jelentkező. Így elkerülhető, hogy esetleg valaki kimaradjon! Ha a túljelentkezés miatt dönteni kell, akkor előnyben részesítjük azokat, akik teljes időszakra tudnak velünk lenni!


A kalákán, mint önkéntes fogsz részt venni. Az Önkéntességről szóló törvény (2005. évi LXXXVIII. törvény) miatt minden résztvevőnkről nyilvántartást kell vezetnünk és azt a tábor után 5 évig meg kell őrizzük, ezért bizonyos személyes adataidat el kell kérjük ezen a regisztrációs űrlapon. Az adatokat bizalmasan kezeljük és csak a hatósági ellenőrzések céljából őrizzük meg, nem adjuk ki harmadik személynek.

Utazás

Július 24-én szerda reggel érkezés Csíkszeredába, a Corona nemzetközi vonattal, ahonnan különjárat viszi majd a kalákásokat a helyszínre.

A később érkezőknek Székelyudvarhelyet javasoljuk, ahonnan 3 óránként van közvetlen busz Homoródkarácsonyfalvára.

A pontos érkezésedet kérlek add meg a regisztrációban, hogy számolhassunk Veled a busz létszámát illetően.

Érkezés és távozás


Július 24-én szerda reggel megérkezünk Homoródkarácsonyfalvára, ahol megtörténik a regisztráció, szállásfoglalás.

Az érkezőket Cseke Miklós polgármester, Orbán Csaba (Aratás Reménység Homoródért Alapítvány), Herczeg Ágnes (Ars Topia Alapítvány) és Para Zoltán (Vinca Minor) köszönti. A kalákázók bemutatkoznak, majd a kaláka helyszínt közösen bejárjuk, a tervezett építményeket bemutatjuk, csapatokat alakítunk ki. Esti program: közös tábortüzes vacsora közben ismerkedés, beszélgetés.


Augusztus 3-án ünnepélyesen átadjuk a felújított fürdőt, majd 4-én az esti Coronához viszi ki majd különbusz Csíkszeredába.


Napi program

A kalákák során fontos, hogy a csapat betartsa a napi ütemezést.

A kaláka napi időbeosztásáról:

7 közös reggeli

8 óra munkakezdés

8-13 óra munka

13-14 óra ebéd a fürdőnél

14-17 óra munka

17 órától

visszaindulás és szabad program

18.00 óra közös vacsora

19 órától esti előadások

PROGRAMTERV hamarosan!

Szállás és étkezés


A szállások valószínűleg az óvodában és az iskolában, illetve családoknál lesznek megoldva. Párnáról, hálózsákról, izolírról mindenki gondoskodjon!Az óvodakertben lehet sátrazni, ha esetleg ezt a szállásmódot választanád, kérlek hozz sátrat magaddal!


A kalákák során fontos szempont, hogy mindnyájan naponta háromszor együtt étkezünk.

Lehetőség van kétféle étkezés közül választani: húsos ill. vegán (csak növényi eredetű alapanyagokból), ezért kérjük, hogy jelezzétek, hogy a kaláka idejére mit választotok. A közös étkezések során, illetve a munka ideje alatt a területen nem lehet szeszesitalt fogyasztani mindannyiunkra való tekintettel és a munka biztonságos menetének érdekében.


Kérnénk, lehetőség szerint hozzatok magatokkal élelmiszer kiegészítőket (gabonapehely, olajos magvak, mák, mazsola, dió, házi lekvár, méz stb.). Köszönjük :)

Tippek, amire szükségetek lehet a kalákán

Szalmakalap, napkrém, szúnyogriasztó, fürdőruha Gumicsizma, esőkabát, munkaruha, munkacipő (zárt), több váltóruha, munkakesztyű Újrahasználható vizesüveg


Szerszámok: ha van otthon saját, nélkülözhető szerszámod, amit el tudnál hozni, akkor ezeket várjuk: metszőolló, ágvágó, drótcsipesz, drótvágó, kézifűrész (!), bicska, balta (!), favéső, kalapács (!), gumikalapács (!), ecset, stb. Elsősorban fával, kővel fogunk dolgozni, erre készüljetek! Aki esetleg tud és akar komolyabb eszközöket hozni: láncfűrész, fúró, csiszoló stb. kérjük szóljon.

A munkát körültekintően, mindenki saját felelősségére végzi.


Várható időjárás: a kaláka helyszínén napközben várhatóan nagyon meleg lesz, kevés árnyékkal. Szalmakalap, hosszú ujjú poló erősen ajánlott. Egyúttal esős időre való ruhával is készüljetek a biztonság kedvéért.


Pénzváltással érdemes előre készülni, de szükség esetén a szervezők segítenek!


A Kaláka költségeit részben pályázatokból és adományokból igyekszünk előteremteni. Mindenkit kérünk, hogy az útiköltségéről és a járulékos költségekről hozzon számlát (vonatjegy, vásárolt kellékek, gumicsizma, kesztyű, stb. –ez a pályázati támogatások felé történő elszámolás miatt szükséges)! Fontos, hogy minden jegyet, számlát eltegyetek!


A számlákat erre a címre kérjétek:

Ars Topia alapítvány, 1111 Budapest Bartók Béla út 34.

Adószám: 18233346-1-43

Nagyon szépen köszönjük és szeretettel várunk Benneteket!

Ha mindezek után kedvet kaptatok a részvételre, akkor...

Regisztráljatok a kalákára! (link)

Képek a helyszínről

Nagyon szépen köszönjük és szeretettel várunk Benneteket!


A regisztrációhoz itt találjátok újra a linket:


Szervezők elérhetőségei: Herczeg Ágnes: +36 30 378 7824 Kovács Attila: +36 70 389 6038

Budapest, 2019. június 13.

Köszönettel és üdvözlettel, a Szervezők Ars Topia Alapítvány (Budapest)

Támogatóink:

Homoródkarácsonyfalva Község Önkormányzata

Vinca Minor Egyesület

Kós Károly Alapítvány

Nemzeti Kulturális Alap

Országépítő Kós Károly Egyesülés

Pagony Táj- és Kertépítész Iroda

Budapest, XI. Kerületének Önkormányzata

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page